Dacă mă urmăriți, știți că sunt un specialist în Antena 3. Mă uit mult pe Antena 3, de ani de zile, mă uit și nu-mi vine să cred. Antena 3 m-a transformat din anti-băsist în băsist. Nu că ar fi început să-mi placă mie Băsescu, dar așa îmi spun ei: că dacă am senzația că ceea ce fac ei este mizerabil, atunci automat sunt băsist. Așa că am ridicat din umeri și-am zis că asta e, dacă acele jeguri umane de la Antena 3 nu-mi dau altă posibilitate, atunci mă văd nevoit să fiu și băsist. De fapt, cred că nu m-ar deranja să fiu numit nici ceaușist, nici stalinist, nici pol-potist, nici chiar nazist, dacă alternativa ar fi să fiu considerat în tabăra Antena 3. Da, după ani de vizionare intensă, atât de nocivă mi se pare această televiziune.
M-am referit mai sus la ”jegurile umane” de la Antena 3. Nu e cazul tuturor angajaților. Doar a celor mai vizibili și (fac pariu) a celor mai bine plătiți. Niște goebbelși fără nici o urmă de principii care zi de zi, oră de oră, spun ce vrea să audă șeful lor – un turnător odios la Securitate care, în mod incredibil, în România anului 2012 (chiar într-un colegiu din București) a fost ales cu 70 și ceva la sută.
Ce părere am despre restul ziariștilor de la Antena 3? Extrem de proastă. Să lucrezi pentru Antena 3 e ca și când ai lucra pentru Schutzstaffel: nu poți avea scuza faptului că tu nu ești ca ei și nici măcar pe aceea că tu faci bine lucruri bune și pozitive în cadrul organizației. Orice jurnalist care alege să lucreze pentru Antena 3 în prezent (exclud tehnicienii și femeile de serviciu) se descalifică profesional, după mine, pentru tot restul carierei. Orice facultate de jurnalism care nu practică un strict boicot referitor la subiect mi se pare că devine irelevantă. Și nici pe oamenii care acceptă invitații din partea postului nu-i pot privi cu ochi buni. Măcar Andrea Bocelli e orb, o fi crezut săracul că-l intervievează Marina Almășan, nu Gâdea. Restul, mai ales ăștia români, ce scuză să aibă? Scuza că Antena 3 are audiență mi se pare penibilă. Cui i-ar putea păsa sau cine s-ar putea bucura să fie privit de o masă îndobitocită și spălată pe creier?
Chiar așa, găsesc extrem de descurajant faptul că Antena 3 are succes. Mă face convins că suntem cu totul săriți de pe fix. Dar, într-o țară în care fiecare e liber să se uite la ce vrea și în care libertatea de expresie a fost câștigată așa greu, cred că singurul mod de protest față de Antena 3 este plecarea din țară. De altfel, este singura soluție viabilă la multe alte lucruri mizerabile care se întâmplă pe aici. Antena n-a fost decât aceea care a unit toată mizeria într-un trust de presă care simbolizează și promovează tot ce ne trage în jos ca popor: minciună, lașitate, șovinism, anti-occidentalism, prostituție intelectuală, ignoranță, superifcialitate, fanatism, lipsă de viziune, ură.
PS – nu, nu semnez petiția jurnaliștilor împotriva Antenei 3. Găsesc băsismul aproape la fel de dezgustător ca antenatreiismul. Ca, de altfel, orice altă credință care te face să pui afilierea ta la acel crez înainte propriei judecăți. Dar îmi semnez petiția mea cu o singură semnătură, la care nu invit pe nimeni să participe. Și în petiția mea scrie: ”semnează aici dacă îți juri că copiii tăi nu se vor uita niciodată la Antena 3”.