vineri, 30 august 2013

ciocan cu (și fără) seceră



"Ultima dată când am fost la un concert în aer liber se balansau deasupra capetelor, în ritmul muzicii, brichete aprinse. Acum am văzut o mare de licurici la picioarele Marelui Licurici, cu toate că Roger Waters e britanic, nu american. Mii de oameni erau ocupaţi să filmeze cu telefoanele şi aifoanele spectacolul, nu să privească, să asculte, să înţeleagă. Nu le erau de ajuns creierul şi inima ca să înregistreze The Wall, aveau nevoie, ca la nunţi botezuri, de o amintire, ceva frumos, tras pe mobil. De asta nici nu puteau să aplaude, că aveau mâinile ocupate"


lingă stolojanul care'și rostea discursu' cu "domnule maicăl", in absentza acestuia, iata'l și pă valerică zgonea, actoal șef al camerii cu totu inferioare a parlamentului, cum se înscrie in analelele oficialilor romuni care ar fi bine-meritat de la natzie un ciocan, chiar și fără seceră, in gură, ca să fie lăsat să spargă zidurile poporului alături de strinii, minca'le'ar irima ciinii, care ne tot calcă, de cele mai multe ori in străchini (bine umplute), tzarisoara.

am mai citit și prin alte partzi decit la cetepescu despre lipsa de vlagă a entuziasmului celor 'j de mii de sclavi ai sotzietătzii de consum care s'au indurat să'si rupă de la gură cele citeva bulioane de lei tramway vechi pentru a putea să'l filmeze și să'l photographieze in direct cu aifoanelele si alte scule si bascule disponibile  pe marele rebel conformist aproape septuagenar.


pai, sa nu fi aflat cetepescu ca rumunu, indiferent de calitate si cantitate, isi rezerva aplauzele pentru înmormântări (conform magistrului dan diaconescu), concertele simphonice (dac'ajunge p'acolo, mai ales prin pauzele dintre partzile unor lucrari in care in general e indicat să nu s'aplaude, conform magistrului dan grigore) și pentru pesele dă teatru (la care aplaudă in picioare pina si la cele mai mari "căderi", conform magistrului rebenciuc)?

e de mirare că, știind el toate astea, nici măcar ceașcă nu lăsa prada hazardului pornirea aplaudacă și romană a activului și inactivului de partid de la marile plenare și congrese?

nici măcar conspiratorii care l'au dat jos p'același ceașcă nu s'au lăsat la voia întâmplării, asigurindu'se că babetele comuniste cu coc si batic participante la ultimu' meeting din 21.12.89 au să fie sufitzient isterizate cu ajutoru' acelor, bricelor&caricelor înfipte în fese de către personal anume implantat in acest scop.

în conditziile ăstea, erea așa dă greu ca organizatorii, tziind cont și de bujetele respectabile ale manifestărilor de gen care au loc tot mai des la romunika, să fi angajat și niște "responsabeli de rînd" care să impulsioneze corespunzător massele largi, popolare, astfel încît acestea să'si fi manifestat în mod plenar satisfactzia, c'așa poate reușea  însuși crucisătoru' cruciș să se poatză declara reconfortat psihic?

marți, 27 august 2013

deșteaptă-te, romune!


marți, 20 august 2013

concert din conced pe muzică de stomach

acuma, zicetzi și voi, nu'i păcat că'i locuită?



n'au dreptate și uamenii ăștia să'si petreacă barimi concediile supt alte coordonate, măcar geographice?





ps cu updată, sa ne fie, de cap, și mai emailată:

Vis a vis | Editie scrisa
20.08.2013

TIMPURI NOI

de Dan Perjovschi
77 vizualizari | Nu exista comentarii
Pâinea albă nu e bună, soia e sănătoasă, televizorul nu merită deschis şi, în loc de Vocea Americii, acum se ascultă Vocea Rusiei.

Comentarii (0)

    Nu exista comentarii la acest articol.

    duminică, 18 august 2013

    OSPĂTAR, PLATA CĂ VĂRS!





    • 18
      Domnul Fumurescu
      In cazul in care nu a postat altcineva articolul si a abuzat de numele Fumurescu, ar trebui sa stiti.
      1. – Medicul Bradisteanu a declarat la TV (dar la reluari a fost taiata partea asta), ca toate cheltuielile si onorariul sau au fost platite de familia lui Cioaba
      2. – Avionul SMURD care ar putea fi folosit pt. transportul pacientului in tara (daca nu va deceda) nu este al statului ci al fundatiei private SMURD a lui Arafat (aceasta confuzie il ajuta sa stranga donatii) si se face cu banii jos, platiti de familia pacientului (indiferent ca-l chiama Cioaba, Ionescu sau Tampitescu, bani sa aiba).
      3. – Plagiatorul si lingaii lui nu au comentat cand familia lui Nastase (si el 50% rrom – dinspre mama, dar 100% puscarias – dinspre Jilava) si chiar PM i-au cerut lui Bradisteanu, fost membru PSD, sa se ocupe de fularul antiglont, desi nu era textilist.
      Astept cu nerabdare sa apara liderii suspendacilor si sa ceara sesiune parlamentara extraordinara pt. demiterea dictatorului pe motiv de Cioaba.
      Jan
      2013-08-16 23:15:58 | Raporteaza
      RăspundeRăspunde
    • 19
      Aline, cazi tot mai des in plasa propagandei de partid. Cheltuielile de deplasare a lui Bradisteanu si inchirierea unui avion privat au fost platite de familia Cioaba. Basescu nu a cerut cheltuirea unor bani publici pentru salvarea lui Cioaba. Totodata, demersul a fost facut intr-un moment in care doctorii turci nu ii mai dadeau sanse de supravietuire lui Cioaba astfel ca presupusele beneficii de natura politica nu au fost atat de importante pe cat crezi.
      C. Ionescu
      2013-08-16 23:21:52 | Raporteaza
      RăspundeRăspunde
    • 20
      Nu e deloc nesimtire, domnule Doctor! Pur si simplu, e tarisoara noastra, unicul platz de pe glob unde victor L se kk cu voluptate.
      victor L
      2013-08-16 23:32:02 | Raporteaza
      RăspundeRăspunde
    • 21
      domne fumurescu,se pare ca ponta a punctat din nou,vorba colegului de platforma isar.
      cu fraieri ca voi,puncteaza ponta-ntr-una!
      sunteti ca niste guvizi care-nghititi momeala cu carlig cu tot.
      regula de baza a jurnalismului: trei susrse independente si credibile.
      o sursa a fos dottore ponta,nu-i asa?
      este ca irefutabil suna bine in aceeasi fraza cu Udrea?
      este ca basescu i-a facut dosar lu bradisteanu?
      este nu-i asa?
      vorba unuia:la asa acuzatii nemaipomenite,nici nu mai conteaza probele!
      o luati incet incet pe urmele lui cernea.devine platforma vp rampa de lansare in politica?
      calomniaza,calomniaza ca tot va ramane ceva
      2013-08-16 23:43:20 | Raporteaza
      RăspundeRăspunde
    • 22
      S-a facut agitatie in garajul lui Onaca si au inceput sa curga postarile ”oamenilor de bine”!
      cine o mai voteaza pe Eba acum?
      2013-08-17 00:18:51 | Raporteaza
      RăspundeRăspunde
    • 23
      bulangiii gen fumurescu il acuza pe Basescu pentru un
      gest,practic umanitar!sa nu uitam ca Cioaba este o
      personalitate publica si de notorietate!
      ADICA AMBASADA ROMANA DIN TURCIA ARE CADEREA SA SE PUNA LA
      DISPOZTIA REGELUI CIOABA SI A FAMILIEI SALE,BASESCU NU!
      DOMNULE PRESEDINTE, MAI INTAI TREUIE PUS LA PUNCT DOTORE SI
      APOI BUDAPESTA,ATAT TIMP CAT NU II DATI PESTE BOT ACESTUI NESIMTIT
      DATI DOVADA DE SLABICIUNE SI SE DECONTEAZA!
      maN
      2013-08-17 00:25:19 | Raporteaza
      RăspundeRăspunde
    • 24
      @cine o mai voteaza pe Eba acum?:
      ma-ta o voteaza ca ea a trimis-o-n parlamentul european.si pe ea si pe becali.din cauza de prosti ca ma-ta,si tac-tu care te-au fatat pe tine,romania e acum plina de tigani
      cioaba rex
      2013-08-17 00:32:51 | Raporteaza
      RăspundeRăspunde
    • 25
      celor care argumenteaza ca totul e pe banii lui Cioaba:
      presupun ca asa e. nu despre asta e vorba ci despre faptul ca presedintele intervine de la inaltimea functiri sale pentru un personaj altminteri nul dar care i-a asigurat beneficii electorale si care, fie si prin urmasii lui, ii va conferi si de acum inainte astfel de servicii, personal sau celor pe care el ii sustine. Cioaba nu e Brancusi, nu e Ciulei, nu e Enescu ca sa intervii de la inaltimea functiei prezidentiale, in mod public, in felul asta. (enumerarea personalitatilor nu se vrea a fi o ierarhie; sunt trei nume de valoare luate la intamplare)
      lazy
      2013-08-17 00:52:43 | Raporteaza
      RăspundeRăspunde
    • 26
      Apropo de #20, #21-24 sint dovezi. QED! Cum ar zice presedintele Norvegiei, ca el stie sa editeze frazele si sa le vorbesc in poliglotzi. Ca nici nu mai sti, frate, daca-ti vine sa te bleen pe victor Lîi, sau sa te victor L pe bleeni. Ca cam tot aia-i, orisicum.
      Cel mai tare e cum li se pare lor ca de fiecare data cind zice unul ceva mai curajos la adresa geniilor politice feminine din viata lui Basescu vrea nimic mai mult, nimic mai putin, decit sa-l laude pe tinarul netrebnicutz Ponta si pe-a lui ginta alternativa de devalizatori.
      victor L
      2013-08-17 00:58:50 | Raporteaza
      RăspundeRăspunde
    • 27
      @lazy: Multzam. Mi-ai luat, ca sa zic asa, vorba din gura. Daca toata actiunea era una privata, nu era nici un subiect. Dar nu e, dovada Basescu, Ponta, EBA, Udrea, s.a.m.d.. Despre ce vorbim noi aici? :)
      Alin Fumurescu
      2013-08-17 01:22:53 | Raporteaza
      RăspundeRăspund



    ditatore, dă'te aprins!

    acuma, marcă banu', strălucitorule, că de nu'tzi - nutzy place bătăturica cadavrului de rege'n în cur' de putrefactzie,  n'o să mai papi nici ciob la cociob  nu scoate ochii pentr'un pumn de boturi botulinice pentru printza eboa


    sâmbătă, 17 august 2013

    consumu' cauzează

    HIPO MANGALIA. "Jocheul" Radu Mazăre, ironizat de Cristian Țopescu: "Marea surpriză ar fi fost dacă Radu Mazăre ar fi venit consumat în cal!"

    Herghelia de la Mangalia a fost redeschisă prin organizarea unui eveniment hipic. Între mini miss și mini mister Litoral 2013, Mazăre a fost pe post de mini jocheu. Odată redată circuitului turistic, pe lângă herghelie vor fi deschise case de pariuri

    Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, s-a dus la evenimentul hipo de la Mangalia, îmbrăcat într-o ţinută de jocheu, purtând frac şi joben albe şi cizme de călărie. El și-a făcut apariția însoţit de cinci copii care fuseseră desemnaţi mini miss şi minimister Litoral 2013.
    Prezent la eveniment, Cristian Țopescu a spus că ținuta lui Mazăre nu este surprinzătoare. "Marea surpriză ar fi fost dacă Radu Mazăre ar fi venit consumat în cal", a afirmat cunoscutul comentator sportiv.

    • Herghelia de la Mangalia va fi redata circuitului turistic


    Aproximativ 200 de persoane au participat sâmbătă după-amiază la evenimentele organizate cu prilejul redeschiderii Hergheliei de la Mangalia, organizate de Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria din Mangalia. Printre participanţi s-au mai aflat și preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului Carmen Tocală, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

    Reamintim că Herghelia de la Mangalia a fost redeschisă publicului, astăzi, prin organizarea unui eveniment hipic, după ce complexul a fost reabilitat şi modernizat de Consiliul Judeţean Constanţa pentru reintroducerea lui în circuitul turistic.

    Pentru lucrările de reabilitare a hergheliei Consiliul Judeţean Constanţa a alocat 4,5 milioane de lei, în condiţiile în care administraţia judeţeană a solicitat Guvernului trecerea respectivului complex din administrarea Romsilva în cea a CJ, fiind iniţiat un proiect de lege în acest sens.
    Herghelia de la Mangalia are circa 350 de cai rasa pur sânge arab şi peste 500 hectare de teren, astfel fiind asigurată hrana animalelor. Evenimentul organizat astăzi a inclus, printre altele, o demonstraţie hipică de trap şi galop pe hipodrom, precum şi spectacole cu cai şi trăsuri.

    vineri, 16 august 2013

    ne simtzitzi?

     Domnule Presedinte, Domnule Prim-ministru, ingaduiti-mi sa va informez ca in ultima perioada nu ma simt foarte bine. As aprecia daca ati trimite un doctor sa ma consulte – nu sunt pretentios, nu tin neaparat sa fie medicul Serban Bradisteanu, orice sef de clinica e suficient. Momentan sunt in Statele Unite, undeva prin Midwest, dar saptamana viitoare ma voi tari pana pe Coasta de Est, unde legaturile aeriene sunt mai lesnicioase. Oricum, vazand dedicatia conducerii tarii pentru sanatatea romanilor oriunde s-ar afla, sunt convins ca distanta nu reprezinta un impediment. Cu multumiri anticipate,

    Al Dvs. concetatean, Alin Fumurescu


    Bine, rad eu, dar nu-i rasul meu. O tara intreaga aluneca in absurd si nimeni nu pare sa se sinchiseasca. Dimpotriva, ii mai da un branci.

    Sa recapitulam faptele: Florin Cioaba, auto-declarat Regele Tiganilor (Imparat e altul) a suferit un preinfarct in Turcia. Pana aici nimic deosebit, oamenii sufera ba de una, ba de alta, cat e ziua de lunga. Sa-i uram sanatate. De aici incolo, insa, alunecam in plin absurd.

    - Grijuliu, presedintele Romaniei ii telefoneaza medicului Bradisteanu, rugandu-l, daca poate, sa-l viziteze pe Cioaba in Turcia, sa vada cum e mai bine sa se procedeze in respectivul caz.

    - Cu juramantul lui Hipocrate inca vuindu-i in urechi, medicul Bradisteanu ce mai poate sa si faca? Se executa cu placere, ca-n cazul lui Adrian Nastase.

    Premierul Ponta se indigneaza: “Deci Basescu i-a facut dosar penal si acum l-a rugat sa mearga in Turcia”. Asta e nesimtire, ticalosie, tupeu, bla-bla-bla.

    Europarlamentarul Elena Basescu, naturel simtitor, sare in apararea tatalui si a principiului sacrosant al apararii vietii. Oricarei vieti: “Din ura politica, Ponta ar fi in stare sa lase un om sa moara!” Iac-asa.

    - Nici Elena Udrea (cum s-o prezint? Parte esentiala a regimului Basescu-Udrea, apud Ponta) nu putea sa se lase mai prejos. Dansa prefera, insa, o alta abordare: “Ponta sa demisioneze. Nu poti fi premier si sa spui ca dosarele se fac la comanda politica” – cu referire la dosarul lui Bradisteanu, aflat inca pe rol. Asa ceva e dovada de iresponsabilitate, bla-bla-bla.

    Si-acum sa descalcim absurdul, de la coada la cap. Are Elena Udrea dreptate? Are! Ca premier, nu poti aduce acuzatii de dosare “politice” in absenta unor probe irefutabile. Are Elena Basescu dreptate? Are si ea! Orice viata s-ar cuveni protejata, cu orice pret. In fine, are Victor Ponta dreptate cand sustine ca gestul presedintelui a fost unul “nesimtit”? Ba bine ca nu! Are, desigur, numai ca premierul, ca toti ceilalti de mai sus, se preface ca nu intelege fondul problemei – de aici absurdul intregii stuatii.

    Atat sustinatorii cat si opozantii presedintelui ignora cu nonsalanta gorila din sufragerie: De cand un preinfarct al unui cetatean roman in strainatate starneste o asemenea mobilizare la varful conducerii tarii?Din cate stiu, cetateanul Cioaba nu se bucura de nici un statut special, nu are functii si nici realizari deosebite in vreun domeniu. Nici titluri nu are, in afara de cel auto-proclamat de Rege al Tiganilor. Si-atunci? De unde interesul presedintelui? De unde tacerea premierului exact asupra punctului cel mai vulnerabil al adversarului sau? De ce trebuie protejat Regele Tiganilor – si din banii cui? A platit Bradisteanu din buzunarul propriu excursia cu anestezista in Turcia (nu ca n-ar avea de unde)? A platit-o Traian Basescu? Din ce buzunar? Propriu sau al contribaubilului? Poate guvernul? De ce Florin Cioaba beneficiaza de un tratament special prin comparatie cu, sa zicem, Alin Fumurescu sau Gigi de la Scularie? Ce anume il face pe el special?

    Da, Ponta a avut dreptate: a fost un gest nesimtit. Dar nesimtirea, ca si viata la Kundera, e intotdeauna in alta parte.

    și tziganii e oameni, nu'i așa?


    Elena Băsescu: Din ură politică, Ponta ar fi în stare să lase un om să moară

    Fiica cea mică a şefului statului, europarlamentarul PDL Elena Băsescu, consideră că, "din ură politică", premierul Victor Ponta "ar fi în stare să lase un om să moară".

    "Din ură politică, Ponta ar fi în stare să lase un om să moară. Cât de jos poate coborî un premier al României?", scrie
     Elena Băsescu pe Facebook.
    Elena Băsescu: Din ură politică, Ponta ar fi în stare să lase un om să moară (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)












    Premierul Victor Ponta a catalogat, vineri, drept revoltător faptul căpreşedintele Traian Băsescu a avut "nesimţirea" ca, după ce "i-a făcut dosar penal", să-l sune pe medicul Şerban Brădişteanu şi să-l roage să meargă în Turcia pentru a analiza starea de sănătate a lui Florin Cioabă.
    Ponta a spus într-o conferinţă de presă la Suceava că statul român intervine în cazul unui cetăţean român aflat într-o situaţie cu totul specială în afara ţării.
    "Dacă e vorba de un cetăţean român aflat într-o situaţie specială, copii, cazuri cu totul speciale, statul român, atât cât putem să ne permitem, nu putem foarte des, sigur că, pe cheltuiala statului român, intervenim în situaţii cu totul şi cu totul speciale", a spus Ponta.
    El a arătat că în cazul lui Florin Cioabă familia plăteşte, iar medicul Şerban Brădişteanu a plecat în Turcia pe banii familiei.
    "Mă bucur că doctorul Brădişteanu nu are termen la tribunal, că i-a făcut Băsescu dosar. Deci, Băsescu i-a făcut dosar penal şi acum l-a rugat să meargă în Turcia şi mă bucur că nu are termen la tribunal, că nu putea să meargă doctorul Brădişteanu, pentru că trebuia să se ducă la tribunal, unde i-a făcut Băsescu dosar. Apropos de ticăloşie şi de tupeu, după ce-i faci dosar penal unuia dintre cei mai buni medici din România, mai ai şi nesimţirea să-l suni la telefon să-l rogi să ajute pe cineva", a spus Ponta.
    El a arătat că din banii statului român se plătesc doar cazuri cu totul şi cu totul excepţionale, cum a fost necazul din Muntenegru.
    "Eu m-aş fi aşteptat ca preşedintele ţării să se preocupe atunci când am avut accidentul din Muntenegru. Nu l-a interesat, l-a durut în cot. Anul trecut, când a fost cu copiii din Suceava, nu l-a interesat, n-a sunat pe nimeni, însă revoltător este faptul că după ce domnul Băsescu i-a făcut dosar penal doctorului Brădişteanu a avut curajul să-l sune la telefon. Este tipic pentru personalitatea domnului preşedinte", a mai spus Ponta.
    Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că Florin Cioabă nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă, circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, capacitatea de contracţie a inimii este redusă şi sunt afectaţi rinichii, având nevoie de suport renal.
    Şerban Brădişteanu a spus, pe Aeroportul "Henri Coandă", la revenirea în ţară după ce a fost în Antalya pentru a-l evalua pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, că în prezent se vorbeşte despre şansele acestuia de a rămâne în viaţă, starea lui fiind gravă.
    Întrebat cine l-a solicitat să meargă în Turcia pentru a-l evalua pe Florin Cioabă, medicul Şerban Brădişteanu a spus că rugămintea a venit din partea preşedintelui Traian Băsescu.
    "Preşedintele Traian Băsescu m-a rugat, dacă vreau şi pot, să fac această vizită medicală, împreună cu anestezista mea, pentru a aprecia ce este mai bine de făcut pentru un om, până la urmă", a spus Brădişteanu.
    Întrebat cine a suportat costurile, Brădişteanu a spus că toate cheltuielile au fost suportate de familia lui Florin Cioabă.
    În 8 aprilie 2013, Florin Cioabă a devenit preşedinte al International Romani Union (IRA), la un congres internaţional organizat la Sibiu, la care a fost prezentă şi Elena Băsescu. De altfel, relaţiile de amiciţie dintre familia preşedintelui Traian Băsescu şi familia autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, este una binecunoscută. În 2012, familia lui Cioabă a fost prezentă la nunta fiicei preşedintelui, Elena Băsescu, mireasa primind din partea familiei Cioabă o salbă de aur şi o păpuşă îmbrăcată în straie ţigăneşti.
    Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

    remarcabila evolutzie de la unu' într-o ureche la unii într-o lentilă, sau vitzavercea

    nu știu dacă nea ceașcă o fi apucat, așa într'o ureche cum erea, să'l citească pă căldărescu, precum cultu' actoal diktator...



    în șchimb, constat cu satesfactzie că crește debordant număru' admiratorilor lu' patapie

    curu' lu' felics văzut prin lentilă


    miercuri, 14 august 2013

    du'te, base, du'teeee!


    du'te, du'te!
    și s'a dus:

    cre' ca safu' se pregateste sa'i atace pa hunguri bunguri (bozgori?), din fruntea flotii care nu prea mei e, chiar de pe întinderile nesfîrșite ale baltoacii balatonului, pîna nu dispare și aia (am văzut un reportaj în sensu' secării accentuate a respectivii chestii).

    nu le'o fi ajuns mîncătorilor de pecii de supt poala calului un singur amiral fără flota?