vineri, 30 aprilie 2010

nu ne vindem fumu' !


vazind io aseara vizita de lucru a tovarasului felcer general oprescu la mareatza, si unica (pe linga pasagiu' basarab, care'i, un pic, si'al lu' basescu), ctitorie a lu' baetu' cirliontzat, si cu nasu' pe sus, din fotografia alaturata, incep sa'mi pun proglema existentziala ce loc il va ocupa acesta in letopisetzu' neamului.
ce l'o fi recomandat pe el sa devie, dintr'un anonim folbalist la petrolu videle, un asa personaj important, si cu un asa mare acces la resursa natzionala ?

Apoi să le numărăm, coane fănică; să le numărăm:
două la prefectură.
pai la prefectura n'o fo'...
doo la carera de marmura
două...
două pe piaţa lui 11 fevruarie...
din rosia montanesca ?
Patru...
doo la primărie...
sa fi fost doar doo ?
si cu alea sa se faleasca tomnai felceru ?
sase...
unu' la şcoala de băeţi...
de baetzi...
sapte...
unu'... la şcoala de fete...
si ce fete !
opt...
unu' la spital...
doar unu' ?
nouă...
doua... la catrindală...
mintuirii neamului, cu teren nu stiu cum, shpaga (zic unii), la snagov ?
unshpe.
doo la prefectura...
nu, ca n'o fo ! da' mai po' sa stii ?
doo la compagniile enerjetice...
alea de zic astia ca contravin concurentzii nesimtzite de pe piatza...
nu 16 fevruarie !
doo la nuclear-helectrika, reactoare
hai ca 'ncep sa numar prost, mai ales ca acuma', daca nu prea mai e ce vinde, se gindira sa vinza si fumu' nears de pe hornu' patriei.

citind, abia acum, biografia exhaustiva de pe blogu' lu' dan badea (link mai sus), incep sa'mi consolidez preconceptzia ca traim intr'o tzara de gradatzi...

si ne mai miram de ce accentu' cade mai tare, atunci cin' rostim sintagma pedeliota "bvb", pe consoana "v" !

joi, 29 aprilie 2010

dar cu bazuka (nu aia a lu' roxanik) atzi incercat ?

deci a venit femeiu', gubernu'i la strimtoare, are nevoie da banet sa astupe gura la aia de vor sa maninca si gura lor ceva, da' moka, ca, vorba aia, eshira nervosi proletarii cu minecutza in strazi sa batza cu pumnu'n masa salariala ce le'a scazutara ca urmare a legii salarizarii unice bociuce, cica ca cu nu's' cite zeci la suta, da', a draku' coi-incidentza, din pushkulitza lu' vladescu zburara mai multzi gologani, c'asa'i ruminu', zbiara din 'nainte sa caza sa'si juleasca jenuntzii, ca d'aia are si fatza asta pe care grimasa de jele s'a'ntiparit pe veci alature de, la schimb, aia cu sprincenele cazute bine surprinsa de artistu' francez, ala de ne jignitara de fu nevoit ditai ministeru' de iesterne, in frunce cu teo-logu' baconschiaz, sa ceare excuses publiques in piatza publica din ferentari pe stinga, dreapta, ce conteaza, jan bocseaza, jean fiu' lu' ion, capitan de plai, mioritic, mioritzic, cu paiu'n gura, de UN' MAI sperantza, la bere si mici, cit mai mici, paguba'n purici, dan purici, nu's e-vanghelici p'aici, ca's pontzi si crini infiptzi in cur la marghioala caz nu i se mai shkoala lu' funeriu legile refomiste ale invatzamintului de minte, sa puie, dom'le, bazuka, nu aia a lu' roxanik, cerebel cit un burik, pe buncarele cu parai, si ioroi, si frenci helvetici, lingoaie de aoleo, ale lu' bolteanu, loctziitoru' lu' isarescu, plecat el personal insushi dupe tzigari, s'ajunga s'astupe, in zvirjit, foamea incomenzurabila a pop'ului.
aceasta productziune avangardizda n'a fost produsa la betzie.
precizez cu tarie !

miercuri, 28 aprilie 2010

interesanta cariera (si de marmora) din spatele unora

oare carei ramurici partinice o apartzine preda ?

nu cristian !

cezar...

pen' ca de multa vreme n'am mai intilnit o gindire atit de contorsionista, si (in conditziile romanichii de azz) asta'i o mare performantza !

ce vrea el sa ne transmita noo de fapt ?

ca partidu' guverneaza ca nishte guvizi ametzitzi ?

asta incepem sa observam si noi chiar fara ajutoru' antenelor & realitatzilor.

si cin' ar fi vinovat pentru asta ?

pai cei car' nu au in spate o cariera politica, cu toate ca el se simte indepartat din "organilii" de decizie ale partidului tomnai de aia care au una.

pe boc totzi il vad de neinlocuit; blaga, desi este "un gunoi" , este, totodata, "un stilp al partidului", si trebuie, oricum, sa fie acolo; berceanu e excelent, d'aia ar trebui promovat in fonctzia de cel d'al doilea om al statului; udrea creste, si nu numa' in greutate, asa ca e indispensabil(a), cu o cariera ce incepe sa i se acumuleze, ba in fatza ba in spate.

despre videanu nimic ?

asa ca cin' ar mai ramanea ?

preda !
nu cezar !
si funeriu...
si sever...
si monica...
c'astia vor sa aiba cariera in fatza, si pentru asta "jigneste" oamenii cu cariera, eventual de marmura, de gunoi, etc, in spate.

si le mai si corecteaza cacofoniile, nesimtzitzii !

fain partid !
ca pe paleologu l'au arucat deja ca p'o masea stricata !

===================================================
si pentru cei cu memoria "scurta", sau pen' aia care nu'si essplica cum de'i bvb o mare bine-cu-vin-tare:
siiii...

ce tineri eram !
pe vremea feseneului originar...


NOI

SINTEM SUPRAVIETZUITORI, BAAAAAA !!!!

marți, 27 aprilie 2010

pai da !


asta ziceam si io mai hacana,

miscindu'ma mai far' de talent !



SENATUL EVZ: Anti-anticorupţia în România

Autor: Sorin Ioniţă


Dacă dv. aţi fi judecător la Curtea Constituţională, numit acolo pe termen fix prin intermedierea unui partid politic şi aţi afla că inspectorii ANI se pregătesc să se uite în declaraţia dv. de avere şi interese, care pare a avea unele problemuţe, ce aţi face? Păi, dacă aţi putea, n-aţi desfiinţa ANI?


Asta fiind România, sigur că asta sar întâmpla - sau chiar s-a întâmplat. Motivele invocate de Curte, din câte a înţeles mintea mea profană, sunt pericolul amestecului în viaţa privată a demnitarilor, plus acela, mult mai subtil, ca inspectorii ANI să nu facă cumva o justiţie paralelă, ceea ce ar fi întradevăr neconstituţional.

Chiar şi aşa, le-a luat judecătorilor Curţii câteva zile ca să pună motivaţia pe hârtie. Nu e de mirare că unii dintre ei nici nu sunt de fapt judecători, ceea ce face toată frumuseţea sistemului românesc. De exemplu, omul UDMR-ului, Zoltan Puskas, a fost jurist la o asociaţie cooperatistă, apoi (oficial) senator şi (neoficial) intermediar de terenuri în zona Sf. Gheorghe, după cum a documentat amplu presa locală de limbă maghiară. Cu aşa ocupaţii care te absorb complet, n-a apucat să practice vreodată efectiv ca avocat sau judecător în vreun tribunal. Deci, numai bun pentru o instanţă supremă a statului.


Nu e singurul: după cum aţi auzit recent, dl senator Meleşcanu şi-a declarat interesul pentru instituţie, deci alergarea continuă. Şi în fond, de ce ne formalizăm noi în privinţa Curţii Constituţionale, care oficial nici măcar nu este parte a sistemului de justiţie, când aţi văzut că şi la instanţa cu adevărat supremă, adică Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se intră pe bază de interviu la CSM gen Marius Chicoş Rostogan: iaşte că astrul care răsare ziua pe firmamentul naţiunii se cheamă Constituţiunea? Iaşte, domnule, răspunde diligent dl judecător Jipa, şi iacaşa mai promovează o clasă, dacă se cere.

Revenind la constituţionalişti, rămâne să ne lămurească Domniile Lor câteva dileme. Unu: care anume date din declaraţiile de avere încalcă dreptul la viaţă privată şi care nu. Pentru că degeaba se munceşte acum guvernul ca să facă respiraţie artificială lui ANI, degeaba dau declaraţii neobişnuit de transparente Barroso şi ambasadorul american: orice s-ar include acum în noile declaraţii, poate fi găsit peste un an, doi sau şapte din nou neconstituţional. Mai bine să ne spună dânşii dinainte ce e voie şi ce nu, ca să ştim pe ce picior jucăm (ştiu că nu e procedural, dar pun cazul).

Doi: de ce anume ANI ar fi o justiţie paralelă, din moment ce inspectorul de integritate face verificările de rigoare, iar dacă găseşte falsuri în declaraţii sau venituri neexplicate trimite mai departe dosarul la procuratură sau Curţii? Mai pe înţelesul dlui Zoltan Puskas, de la cooperaţie, e ca la legarea bateriilor cu sârme: nu-s în paralel, onorată instanţă, ci în serie, deoarece vin una după alta, şi dacă se întrerupe întrun loc, se stinge lumina şi nu mai merge nimic. Adică exact situaţia dinainte de crearea ANI în 2007, când nimeni nu verifica şi toată lumea dormea liniştită.

Dar decizia Curţii este suverană, aşa legată cu sârmă cum e, deci trebuie respectată. Nu mi-e clar cum va reuşi guvernul să scoată lucrurile la o culoare, deoarece orice se va face, va trebui să se ajungă în parlament, care, din ce se aude, era supus în această perioadă verificărilor în procent de 25%. Aici opoziţia se va opune, UDMR va scoate la înaintare pe marii stegari ai luptei cu ANI şi DNA, Frunda şi Marton, iar de independenţi ce să mai vorbim, de vreme ce-l au în rândurile lor pe Nicolicea.

Observând ce gaşcă numeroasă de PDL-işti erau căutaţi recent la avere şi ce zâmbet satisfăcut avea Berceanu când s-a anunţat decizia Curţii Constituţionale, e clar că nici în partidul lui Boc anticorupţia nu mai are sprijin majoritar, dacă a avut-o vreodată. Aşa-i când vrei să faci reformă cu instituţii populate de oameni ce trebuiau să fie ei înşişi primii reformaţi.

acrituri

antonescu al nu stiu citelea. mareshalu' armatii moarte a lilikiilor, devine pe zi ce trece o acritura de nivelu' babelor din povestile nemuritoare romanesti, ce piine cu sare nu mai vrea sa mai consume nikagda cu "moshu" de la cotroceni.
paguba'n ciupercile si likenii ce cresc la umbra nucului batrin patrician, daca nu batracian.
nici ca se putea o nenorocire mai mare pe capu' rumanului mic si mijlociu, comparabila in magnitudine cu cutremuru' prevestit la ora cafelei cu lapte de oracoloaia americanca, fosta gurista trio-expressa pe vremea lu' ceashka, aia de'l dadea pe gionel invingaretz in toamna.

acuma nici c'ar fi contat prea tare ca se ducea el la consultatzie, ca oricum draga(ANI)'i pe catafalc, s'are destin de oale si ulcele cu toate incercarile (neconvingatoare) de resuscitare din partea "micutzului".

si asa are sa ramaie, asa ca bine'ar fi ca bogatasii sa nu mai incerce sa'si mascheze opulentza (de parca pin' acu' au facut'o !) si sa se apuce sa investeasca masiv in mitraliere, munitzie, saci de nisip, sirma ghimpata, pen' ca, daca se adeveresc premonitziile proteviote, se apropie vremea holerei, cu hoarde de mortzi vii asaltindu'le castelele.

luni, 26 aprilie 2010

petrolu', auru' si "ardelenii"

cineva intrat aci pe blok imi spuse ca ne'am datora situatzia actuala de "si tututzi si cu banii luatzi" "ardelenilor" de stirpe semita car' pina nu ne'or suge singele di tat n'or sa se lase.

treaba asta ma lasa indeobste fara replica, pen' ca n'am reusit, inca, sa'i caut la preputz pe cei car' ne'or gubernat din rebolutziune pin' acu'.

dac'ar fi sa adopt o retorica patetica as spune ca nu aia i'au indesat picsu'n mina lu' bombo, pe care'l banuiam de o cu totu' alta origine, pentru a instraina uzufructu' zacamintelor noastre de pacur, cum nici lu' tariceanu nu cre' ca i'au pus pistolu' la timpla ca sa semneze pentru cedarea exploatarii petrolului, gazelor, si ce'or mai fi p'acolo, de pe platforma continentala, inca ne'adjudecate p'atunci, de la ucrainieni, cum nu crez ca'i string deshtele'n usa la ora asta lu' videanu pentru a se face luntre si punte in scopu' de a deveni tzinta vie a rosiilor montane.

desi in general politrucii nostri au o retorica ce depaseste media europeana in ceea ce priveste patriotismu', ei s'au manifestat in marea lor majoritate foarte patriotzi numa'in privintza buzunarului propriu, avind mare grija pentru asta de a zadarnici in fasa orice tentativa de a putea fi trasi la raspundere.



si cum nu cre' ca tot "ardelenii" au fost majoritari in parlamentele ultimilor doozeshi de ani, trag concluzia ca atunci cin' ne punem problema a tot felu' de conspiratzii, car' ne vor noo rau', uitam sa fim mai introspectivi.



de cum ne'am manifesta fiecare in parte dac'am avea posibilitatea sa ne insusim bunuri mobile si imobile si sa mai si fie la indemina noastra mecanismu'car'ar putea sa ne impiedice/pedepseasca.



de citeva zile haladui pe saitu' parlamentului romaniei si marturisesc ca ma uit fascinat in ochii celor ce'au fo' alesi, s'acolo trimesi, tot de noi !



oameni ca noi, dintre noi...







si dupa fizionomia lor chiar nu reusesc sa'i identific pe ardeleni...



teo timida


nu stiu daca timiditatea ei e una jucata, da' n'as fi zis ca o sa o descopar in aceasta postura pe cea car' a rezistat atita amar de ani in compania celor mai felurite specii de locuitori bipezi, sau in curs de a deveni asa ceva, ai tzarishoarii.
poate ca o fi ajuns si ea la o cotitura a existentzii in care nu mai stia pe un' s'o apuce.
cariera ei in televiziune era intr'un moment nu tocmai formidabil, dupa un episod ce mi'a ramas in minte ca unu' de teribila umilintza din partea unui asa personaj public.
habar n'am daca e bine c'a intrat in politica, si daca are vreun talent pentru asa ceva, desi, tzinind cont si de fauna care misuna p'acolo, nu vad de ce n'ar facea o figura onorabila.
nu cre' ca e o manelista, cum o acuzau unii, da' m'ar bucura nespus sa n'ajunga d'abia acum !

تيو الحظ !


duminică, 25 aprilie 2010

locuitorii din ramnicu valcea isi aleg rimaru'

rimnicenii nesaratzi o sa'l aleaga pe pedelistu' ce'o fo' mina freapta a gutaului ?
si car' ar fi diferentza daca l'ar alege pe cel sprijinit de coaltzia kakanie ?
bici una, decit ca nu le'ar mai da ocazia bvb-istilor sa se umfle'n pene inc'odata pe linga o eventuala victorie a lu' teo in fatza mincioagei, ce nu li s'ar datora sub nici o forma.

ar conserva un status qvo baltos, puturos, in gashka...

si tu baltazar ?

un fleac, l'au ciuremat si pe baltazar, actualmente "analist financiar", "consultant economic", etc, fost bancher.
un hom pe care'l chiar apreciam, facind abstratzie de perioada lui de pourtator de vorbe pe vremea gubernului roman, si care cu tot trecutu' lui de, probabil, fost "gradat" s'a comportat rezonabil ca presedinte de banca si, ulterior, ca vorbaretz pe teme ieconomice.
facea nota discordanta, de pilda, fatza de isteriile unui soviani atunci cind aparea in emisiunile astuia.
ca sa nu mai vorbesc de "polemicile cordiale" cu "comunistu" ilie serbanescu.

acu'mi dau sama ca l'a afectat si pe el criza de a acceptat mizeria asta, si, ma'ntreb, cit de tare ne vom mai consolida conditzia de... colonie nici macar bananiera.

si ce'i mai formos e c'am ajuns la statutu' asta nu ca urmare a vreunui razboi de cucerire al vreunei mari puteri, in afara de cea niciodata plecata, ci prin "clarviziunea" si setea de averi a politrucilor nostri, a caror "anvergura" o putetzi admira in banda laterala a acestui blog.

montana,nemontana, rosia'i pe noi !

vineri, 23 aprilie 2010

aseara am avut prima mea experientza gay !


p(artidu')d(iktatorial)l(acramos)

masinaria infernala guvernamentala, aripa militara a partidului-stat (degeaba), face ca:
  • vrabiutzele sa fuga speriate la aparitzia coloanelor oficiale;
  • secretarele diversilor, si multzilor, she(futzi) sa verse cafeaua in foc numa' cind aud vocile tunatoare ale "membrilor" la tele-radio-aragaz;
  • alesii uninominali din partidele de opozitzie sa'si paraseasca in devalmasie coledjii & sa le tremure autobiografiile din bibliorafturile diverselor institutzii cind trece boc viforos pe culoarele parlamentului;
  • teo trandafir, cea care catindeaza siluit din partea partidului prezidentziot la alegerile de duminica, sa poarte in permanentza asupra ei o bomba cu fitil cu declansare de la distantza (sub aparentza unui fir fugit de la ciorap), in caz ca tradeaza faptu' ca ea, in sufletzelu' ei, tot fana bombonel a ramas, precum tatal dinsei;
  • asociatziilor liber(al)e ale giurnalistilor de la kanalele de stire sa le fie interzisa inscrierea la sectzia umoristilor de pe linga cercul miinilor indeminatice ale persoanelor cu dizabilitatzi neuro-psiho-motorii, filiala boldesti-nu-boldesti-vremea-nutzii-trece;
  • EL INSUSI, mircea badea, sa...;
  • s.a.m.d.

da' daca's asa infricosatori poa' sa'mi spuie si mie cineva de ce'l vazui in sara asta smiorcaindu'se la nashu p'ala de zice lumea ca era sa'l bata ciutacu in direct la fi-rea ?
ca nici nu stiu cum il cheama, daca'l cheama cineva.
ca sa nu mai vorbesc de rozaliu' de videanu, prezent (videanu: banii TITANMAR inapoi !) si el tot acolo...

miercuri, 21 aprilie 2010

ce'o sa voteze rumanu' ?

daca electorii prefera mai curind hotzii decit prostii ?



aloooooo !!!!!!!!

marți, 20 aprilie 2010

sassu'i frate cu machidonu'


aseara am fost martoru' absolunt intimplator al unei operatziuni de currilingus profund in care era angrenat d-l di(rect)or caramitru ce mozolea suprafatza, si contzinutu', bucilor lu' dom' alexandru sassu, si el, inca, di(rect)or al televiziei "natzionale".
asa se produse mult asteptata reconciliere intre tzaranisti si pesedisti (alta decit aia executata zilnic, sau de cite ori se poate, de aurelian pavelescu in studiourile irtv) pe altaru' artei pentru arta, ocazie cu care s'a organizat si o dare'n spectacol sub egida institutziilor reunite uniter & tevere, una aspiratoare de fo(u)nduri , cealalta risipitoare, ca sacu' de la stat e plin si cin' e gol.
din cite am observat in secundele petrecute pe canalu' respectiv se pare ca ceremonia a fost organizata in platourile teveriste, ca doara directoru' natzionalului n'are atitea sali la dispozitzie (lucru pentru care s'a simtzit, probabil, obligat "sa'l multzumeasca", in modu' descris mai suss, pe gazdoiu' sassu) si ca nivelu' n'a depasit nivelu' unei shushe gen "danutz serele".
nu'ntzeleg cum d'atita amar de vreme caramitru, ce pozeaza intr'un tzaranist monarhist intransigent, se'ntzelege atit de bine, lasindu'l in plata domnului (care domn ?) pe sassu "sponsoru", si cu informatorii doveditzi cornel todea (fost regizor al spectacolelor omagiale ceaushiste si car' a regizat shusha de aseara, precum si pe cele precedente) si johnny raducanu (din ce in ce mai "dus" nu numa' in calitate de pianist acompaniator, unde el stie ce cinta, daca cinta ceva...).

n'am fost pe faza daca "inaltul patronaj al altetzei sale regale principesa margareta duda de romania" a mai fost in vigoare si de data asta, da' parca i'am zarit pe obositzii de divertisi p'acolo.
s'au molipsit si ei de terebelu' provincialism dimbovitzean de care nu scapa nici spectacolele ce s'ar dori "de elita", la noi devenite de e-litra.

nu ma poci pronuntza asupra aspectului strict teatral (nominalizari, premii, calitate a spectacolelor premiate), pen' ca ambalaju' m'a'mpiedicat sa ajung pin' acolo, si nici spectacole propriu zise de teatru in sala n'am mai vazut de multa vreme.

am vazut doar ca in sala era prezent, pe linga niste fetze de ambasadori usor stingheri in peisaj, si MARELE REGIZOR BULGAR WHTMF care era sosit in capitala pentru negocieri.

sau pentru cumparaturi ?

luatzi capu la ungur !

un singur gind, o singura vointza, deci, luatzi capu la unguru paszkany, car' a avut nesabuintza sa declare, deci, ca nici cincizeci de ani de viitoare furtisaguri, deci, facute in favoarea lor, cu larg sprijin politic, bocistic, deci, sau a altor echipe, deci, din provincie, n'o sa poata compensa, deci, anii de impliniri maretze, deci, dinamovisto-steliste, deci.

conspiratzii




simtzeam ca ma roade ceva si nu stiam ce:

Vechea Europa s-a îngropat în cenusa. "1940, 2010 - Polonia din nou singura. Unde e Sarkozy? Barroso? Obama?"
Gelu Trandafir
Nu ar fi trebuit sa ne surprinda. Rompuy, Zapatero, Barroso, Ashton, Merkel, Sarkozy, Berlusconi, Brown si alti predicatori ai "Europei unite", ai "Europei valorilor" au lipsit de la Cracovia. Nu ne mai faceam iluzii; era de asteptat. Asta nu însemna însa ca absenta lor este mai putin rusinoasa.

Comparati si dumneavoastra. Actiunea de curaj si onoare a Presedintelui Kaczynski si a celorlalti lideri est-europeni care l-au insotit în 2008 la Tbilisi (presedintii Ucrainei - Victor Yuscenco, Estoniei - Toomas Ilves, Lituaniei - Valdas Adamkus si premierul Letoniei - Ivars Godmanis) este interpretata drept un act de nesabuinta. Pilotul, desi militar, a refuzat sa aterizeze la Tbilisi, temându-se sa zboare în zona de conflict. Avionul a aterizat în Azerbaijan, iar cei cinci lideri au calatorit pâna la Tbilisi într-un convoi de masini, într-o tara aflata în conflict cu Rusia.

Astazi însa, rachetele rusesti nu amenintau cerul Uniunii Europene, nici eventualele convoaie auto. E drept, avioanele cu reactie nu puteau zbura, cele militare puteau însa zbura la 6000 de metri. Dmitri Medvedev a venit de la Moscova cu un astfel de avion si a jucat într-un rol principal. Doar a venit ordin de reconciliere! Iar liderii europeni au petrecut un weekend confortabil, umbriti de norul de cenusa vulcanica.

O Uniune Europeana care-si propune drept tinta racirea planetei cu doua grade Celsius, care se lauda în fata americanilor cu infrastructura - autostrazi, cai ferate si trenuri de mare viteza - a fost paralizata strategic astazi de un nor de cenusa, s-a facut ca nu gaseste solutii pentru a transporta macar un lider occidental al vreunei tari din Vechea Europa (UE-15) în sânul Europei, la Cracovia, la funeraliile liderului unei mari natiuni europene. Ce rusine!

==============================================
British Airways: Inchiderea spatiului aerian britanic e inutila. KLM Air France: Managementul riscului nu mai poate continua asa
de R.M. HotNews.ro
Luni, 19 aprilie 2010, 18:55


Inchiderea spatiului aerian britanic este "inutila", a declarat luni directorul general al companiei British Airways (BA), Willie Walsh, dupa zborul de incercare efectuat duminica, in urma caruia nu au fost inregistrate niciun fel de probleme, relateaza AFP. Pozitia sa este sustinuta de un alt gigant al industriei, Air France KLM, care sustine ca "managementul riscului creat de eruptia vulcanului islandez nu mai poate continua in acest fel".

"Analiza pe care am efectuat-o pana in prezent, la fel ca si zborurile de incercare derulate de alte companii, furnizeaza noi probe ca restrictiile globale impuse in prezent spatiului aerian sunt inutile", a declarat Walsh, intr-un comunicat de presa.

"Credem ca firmele sunt mai degraba in masura sa evalueze toate informatiile disponibile si sa stabileasca ce riscuri exista", a adaugat el.

Analizele efectuate in urma zborului de incercare au aratat ca "cele patru motoare au functionat fara probleme pe toata durata zborului", precizeaza compania britanica.

Walsh concluzioneaza ca "riscurile sunt minime" si "pot fi gestionate prin proceduri alternative".

"Cerem guvernelor sa adopte urgent o noua politica prin care sa ni se permita reluarea zborurilor", adauga el.

"Managementul riscului creat de eruptia vulcanului islandez nu mai poate continua in acest fel", sustine si Pierre-Henri Gourgeon, presedintele Air France KLM, care arata ca in cursul zilei de luni "mai multe zeci de zboruri au fost efectuate in Europa si nicio anomalie nu a fost raportata".

"Situatia este extrem de urgenta. Milioane de pasageri sunt blocati in lumea intreaga. In cateva zile, mai mult de 60.000 de zboruri au fost anulate in intreaga Europa. Transportul aerian european in totalitatea lui pierde 150 de milioane de euro pe zi si azi ne aflam in cea de-a cincea zi. AIR FRANCE-KLM reprezinta impreuna un sfert, adica 35 milioane de euro pe zi.
500.000 de angajati directi, si de trei ori mai multi angajati indirecti, sunt in fapt, in ajunul unui somaj tehnic total", potrivit unui comunicat remis HotNews.ro.
=======================================================

Ruşii au început construcţia gazoductului Nord Stream

Publicat 07 April 2010

Gigantul Gazprom a început construcţia gazoductului Nord Stream ce urmează să lege Rusia de Uniunea Europeană trecând prin Marea Baltică, a anunţat agenţia RIA Novosti citând oficiali ai companiei de stat.


BASESCULEEEE,
NU MAI LUA, BA,
AVIONU ALA !!!!ca iar erupe vulcanu'

luni, 19 aprilie 2010

ce ne'nvatza pe noi "no basescu day" ?


sint cuprins de o adinca ingrijorare: oare preoteasa s'a calugarit ?
ca vaz ca n'a mai postat ni'ca de apropape o saptamina !

intrasem in vizuina roxaniacala de curiozitate sa vad ce hatitudine poa' sa haiba haripa dura a lilikiiilor dupa castrarea dragei de ani, inca una si ma duc !

am facut si un scurt sondaj prin blogrollu' fetii, abundent de nu poci sa'l cuprinzi, si am vazut ca majoritatea baetzeilor nervosi si fetitzelor isterice sin' d'acor cu ce zice berceanu, adeca: "bine i'au facut !".

roxanica, in ultima ei postare, care n'o sa fie si cea din urma, juiseaza la aflarea vestii eliberarii celor trei crai de la rasarit ce or fo' legatzi in procestu' lu' voicu.
tzelu' vietzii lor a ramas tot basexu, basecu, chioru', si altzi asemenea, si se bucura ca niste copchii prosti ca averile (ne)dignitarilor, deci inclusiv ale portocaliiilor, vor ramine sub lacat.

chiar daca draga ani iesise surda, muta si zaluda de dupa pulpana lu' qiuariu (se uita ca legea fu emisa, asa neconstitutzioiota cum o decretara moshnegutzii de la cc, sub mandatu astuia) chiar nu stiu ce ratziuni pot sta in mintea unui individ, chiar cu simpatii politice da' neinregimentat propriu zis, pentru a te manifesta precum o persoana direct interesata sa nu se ridice niciodata valu' de pe cripta unde'si ingroapa banditzii de toate culorile averile.

asa si cu lilikia shefa, vazui ca imediat ii luara in bratze pe berceanu si blaga, doar doar or rupe zgarda basesciana, da' in nici un caz in directzia vreunui reformism luminat, ci tomnai in directzia dominanta pe scena lor politika, aia ce'i cuprinde pe totzi de la lilik la vadim, la voiculescu, la ciutacu, patriciu, crin razdumitrescu chireac, iliescu, dinescu, etece, etece, etece...

cu alte cuvinte fostii (?) 322 !

asta e si diferentza intre "portocalii" (vorbesc de cei ne-angrenatzi in masinaria de partid) si kakanii, astia din urma uita si iarta TOT celor ce au in comun ura fatza de basescu.

care basescu e si el doar un om, si e sprijinit de multzi dintre noi la modu' critic, doar cind face lucruri ce nu ne fac pe noi sa ne calcam pe principii, care le avem !

nu'i luam in bratze pe totzi cei ce se declara basescieni, doar de dragu' "frontului comun".

am da si miine de pamint cu gubernu' boc daca nu face ce trebuie in conditziile astea crizate, spre deosebire de "liberalii" de ambe sexe ce rupeau carne din tine numa' daca ziceai ceva de tariceanu, cel ce ne'a "fragezit" pentru ce patzim acu'.

d'aia io cre' c'au dreptate astia care zic despre pedelei (pedelepre cum le place lor sa zica) ca's in maaare pericol sa le piara samintza dupa disparitzia lu' base, daca nu se apuca dracu' sa'si faca ordine'n ograda.

pentru ca noi sintem mai exigentzi, n'avem solidaritatea asta natinga impotriva tuturor evidentzelor, si asta s'ar putea sa'i ajute pe EI.

ţi se cășunește că s'ar putea sa ţi se 'ntimple

in alta lume.
mai dreapta si mai buna.
in care tu ai inventat foraibarul adaptat la laptoape.
si te'ai umplut, cinstit, de bani.
si bunu' gust te'a dat afara din vechea garsonera, confort aproximativ, din vitan birzesti.
si te'a obligat sa'tzi faci un, un, cum sa'i spun ?
viloi de neam prost ?
e prea grandios sa fie doar atit.
ca asta de mai jos...


vazut, si placut ! pe dianasinger.ro

duminică, 18 aprilie 2010

d-l funeriu fatza cu reactziunea... rrromaniei de chirpici


citzi/cite ani/luni/zile ii mai acordatzi d-lui funeriu in fruntea ministerului ?
cum o sa arate legea funeriu (miclea ?) dupa ce o sa treaca de parlament, si cit de aberanta, statistic (luind in consideratzie antecedentele), o sa fie ea ?
=========================================
ce zicetzi de modul cum sint extrasi copiii "supradotatzi" din mediul lor, precum niste masele stricate, si cum o sa arate un filmuletz facut peste zece ani cu aceleasi personaje ?

film viorel ilisoi

dar de faptul ca sint zone intinse, nu numai din moldova, in care copiii supusi testarilor nu depasesc stadiul de "semi-retardatzi" "din cauza apei" ?

sâmbătă, 17 aprilie 2010

un ris homeric dinspre gashka lu' ilici


nu stiam ca mimoza senzitiva de claudiu iordache, cel pentru care s'a creat, drept sinecura, nu un singur post (ca pentru altzi ipochimeni) ci un intreg institut, asta pen' ca baetu' ramasese fara coledji, si nu avea cu ce'si intretzine "frantzuzoaica" (de altfel, se pare,  o activa activ-ista lilikie, pe linga ca e si mezzosoprana ...), are blog !
cel care fusese, sanchi, la un moment dat "presedintele fesene", adica "un tablou" cu un "rebolutzionar autentic", tovarasi  ! "de la timisoara, din balcon",  nu stiu cit de naiv (mie asa imi parea atunci), pus drept paravan de iliciu si ai lui,  in spatele caruia sa poa' sa'si desfasoare ei linistitzi manoperele, ajunsese la un moment dat "muritor de foame" cum se autocaracteriza.

si cum "humanismu' sotzialist ilicist" nu isi abandoneaza copchiii, mai ales dak au fost baetzi cumintzi, si nu s'au apucat sa'l conteste, trebile s'au rezolvat pe ultima portziune a ultimului, speram (pe lumea asta), mandat, mai ales ca'i "rezolvau" si altzi "clientzi".

si alte scopuri...

cum ar fi acela de a'i asigura o "figura luminoasa" in fatza posteritatzii !

d'aia'i si asa nervos "tataia" cin' vede contestarile astea... nelegiuite, gen teodor maries, gen cartianu, gen "nashu", gen basescu (de ce nu ?), taman cin' credea "c'a pus'o" cu historia.

in zvirjit, nu asta'i motivu' postarii mele actuale, ci urmatoru' pasaj dintr'o "scrisoare deschisa" adresata de claudiutzu lu' tismaneanu de pe blogu' mai sus linkuit (precizez cu tarie ca n'am citit scrisoarea in integralitatea ei ! pasaju' mi'a sarit, pur si simplu in ochi de era sa'mi sara ochelarii de pe nas...):

În sfârşit, dacă vă prieşte dialogul, vă invit la o televiziune naţională la o oră de vârf! O întâlnire la care eu voi aduce o bibliotecă. Dumneavoastră, în schimb?


cum niciodata nu l'am perceput pe iordash ca pe posesoru' macar a vreunei urme de humor si autoironie, iau citatu' ca atare si ma tavalesc pe jos de ris...
==========================================
==========================================
cind am parcurs sectziunile cu "consilile" mai mult sau mai putzin stiintzifice ale creatziei ilisciste am remarcat cu neplacere prezentza unor diverse personalitatzi si persoane (cioroianu, romeo raicu "shefu lu' TEO", ca prejidente d'organizatzie pedele de secto', actoru' dorel visan, etece, etece, etece) care'i cautzioneaza iordacheului sinecura.
or lua si ei ceva banutzi d'o ciorba ?

joi, 15 aprilie 2010

unde fura ei ? in gura !

ei cind fura, fura, si, odata cu ei, ne dixtram si noi dindu'le cu vorba shugubeatza pe la gura.

ca de altceva oricum nu sintem in stare, nici acu' la momentu' infaptuirii violului colectiv asupa dragei de ani (chiar daca stirba, chioara, si cu'n picior tragidu'si'l dupa ea), viol savirsit, din toate pozitziile, de ceata de gerontocraci de la curtea miracolelor constitutzionala, la instigarea jivinelor de poiata politica, insotzitzi de poietzi (tot de curte, da' cu ceva sonde'n curte), estetzi (de formatzie humanista: sint hom cu tine, esti hom cu mine), ascetzi (imbracatzi cu pinza sacului de bani pe care i'au obtzinut la ultima "consultatzie", "expertiza", cu barbitza prodemocratica), si altzi "gamaletzi" (scuze, dom' gamaletz !) tari in clantza.

de scirbavnica amintire sa le ramiie numele inscris pe piatra tombala a piciorului de plai si'a gurii de rai !

un cosmar: descentralizarea rumaneasca

de cite dovezi mai avem nevoie pentru a constata ca un lucru care functzioneaza excelent intr'o tzara normala la cap la noi o sa fie o veritabila catastrofa ?

  • CeSeMeu' - devenit sindicatu' magistratzilor mafiotizatzi;
  • sindicatele - ajunse, din cureaua de transmisie intre partid si popo', adevarte sisteme inexpugnábile de santaj si rapt, cu lideri devenitzi inamovibili (si aspirantzi la locurile de frunte ai topurilor celor mai bogatzi romani) ce ii tzin ostatici, pe linga proriii membri, si (in calitate de "patroni media") pe cei ce'ar trebui sa reprezinte interesele statului roman !);
  • politzia comunitara - brigazi mobile de colectare de taxe de protectzie;
  • alte asociatzii profesionale (medici, avocatzi, notari, executori judecatoresti, etc, etc, etc), care si'au rezervat si ele doar rolul de protectzie a propriiilor caste;
  • descentralizarea administrativa: o modalitate ideala de raspindire in masa, pina la nivelul celulelor de baza (comune, orasele mici), a tarelor intilnite la nivel central;
  • si, nu in cele din urma (lista nu'i exhaustiva !), autonomia universitara, cea care (in loc sa fie o binecuvintare progresista) a dus, in buna parte, la felu'n care arata astazi sotzietatea romaneasca, prin implementarea temeinica a pecere (se stie ce inseamna) si nepotism-parintzism-sotz-ismului in cadru' structurilor universitare, plus o "cointeresare" inversa a tineretului studios, cel care stie ca plateste, indiferent ca la stat ori privat, si observatzii nu primeste; dar nici nu face (observatzii), ca doar o mina spala pe alta, si ce rost ar mai avea sa asistam la existentza unui tineret rebolutzionar, da' cu sakoshika si plicu' la 'ndemina ?!!!
vaz azz studentzimea rumena contestatara doar cin' ii impung (cu ace bice si carice) organizatziile pesedizde pentru a cere esscursii in baleare si jacuzzi in salile de seminarii.
in ast' timp, bursierii statului , ale caror studii au costat sume frumusele, n'au loc in system de pilosii de pe linga casa omului.
asa ca io unu' privesc cu entuziasm retzinut eforturile intreprinse de dom' prezidente basescu in directzia reformelor, a descentralizarii, in general (general store... cu patru stele ! ).
ca ma gindesc ce'ar putea sa mai iasa si din asta, vazind si ce'a iesit din cele
de pin' acu', indiferent daca'i vorba de administratzie (centrala si locala), invatzamint, sanatate, justitzie, economie.

acu' si'n tabara prezidentziala vaz c'au inceput sa'si cam traga la gioale pe tema maretzei reforme in educatzie !

pai, si noi ce mai intzelegem din asta, ca acu's zece ani, mama - mama, ce reformist imi parea si dinosaurus marga de la cluuuuj ?

nu'i suficient, bre, sa ai "doxa", cum banuiesc c'ar avea dom' funeriu, pe care si eu il vedeam anu' trecut, cind nu aparuse inca in prim plan, cam "moale", de nu'i facea fatza unui retartrat (cuvint inexistent in limba romana, da'mi place cum suna !) ca pieleanu !

cum ar putea in conditziile astea sa'si impuna masurile unui asa de everest al impotrivirii la o chestie care nici nu stii dac'o sa functzioneze, daca tu diseminezi in teritoriul deja poluat mai multa putere, si bani, admitzind chiar c'ai putea finantza, eventual (de ce nu ?), inclusiv citadela social-democrat-spiruhareta-de-foarte-pe-stinga ?



sau ecologismu' roman in floare (nu a lu' cernea !) admirabil, sublim, dar care lipseşte cu desăvârşire...



nu insa si universitatea lu' dolphy

-------

asa ca: ce ne facem fetelor ?

doamna mungiu fatza cu coruptzia revine, fara udrea...

Statul de drept tradus pentru Mugur Ciuvică
de ALINA MUNGIU-PIPPIDI
15 Aprilie 2010

De când corupţia noastră trainică s-a ciocnit, în sfârşit, cu o anticorupţie cam puţintică, dar persistentă, noi trăim într-o farsă permanentă în România. Sau aşa cred unii lideri de opinie, de la Mugur Ciuvică la oameni de la care aş aştepta mai mult, ca Diaconu sau Dinescu. Totul e un mare bluf, o operetă comică, un spectacol de vodevil: arestări, condamnări, evadări, cătuşe, răpiri, nimic nu e adevărat. Nu suntem ţara Mioriţei, în care cei răi se adună şi conspiră în fiecare zi cum să-i asasineze pe cei buni, asta e o invenţie de-a lui Alecsandri, ci o ţară de bâlci, unde când bagi cuţitul în cineva nu curge sânge. E probabil doar o iluzie că eu am fost la tribunal de mai bine de zece ori din 2004 încoace pentru că am demascat diverşi politicieni corupţi care m‑au dat în judecată; că pe Băsescu l-au dat jos 322 de parlamentari speriaţi de moarte de spectrul DNA, deşi ştiau că poporul nu e de partea lor; sau că Monicăi Macovei i-au dat drumul la toate ochiurile de gaz din casă nişte intruşi care au încuiat apoi uşa la loc. Nişte primari de rangul întâi, Cristian Anghel de la PNL şi Mircia Gutău de la PDL, au primit sentinţe cu închisoare fără suspendare de la curţi din România şi nu mai au posibilitate de apel - alţii stau la rând. Te pomeneşti că închisoarea e în studiourile Buftea, o butaforie ca să mai tragem de o telenovelă, acolo. Zău? Păi, poate se oferă cineva din marea de beştelitori publici ai DNA şi ANI să schimbe locul cu ei. Nu de alta, dar trebuie să vină odată şi testul realităţii.

O să spuneţi poate că aceia care ţin discursul acesta o fac din interes şi că nu merită să le discutăm argumentele. Dar eu aş crede că unii sunt mai degrabă dezorientaţi: şi propun să ne facem datoria să îi orientăm acceptând ca punct de plecare buna lor credinţă. Ca atare, o să iau la rând trei dintre argumentele lor principale. Unu, că anticorupţia nu e serioasă pentru că e slabă. Doi, că anticorupţia nu e serioasă pentru că e publică. Şi trei, că anticorupţia nu e serioasă pentru că e politizată. Anticorupţia nu dă rezultate şi deci de vină sunt DNA şi ANI. Cam aşa sună argumentul. În realitate, la ora asta sunt sute de oameni sub anchetă, iar numărul de înalţi demnitari trimişi în judecată e cel mai mare proporţional din Europa de la Mani pulite încoace. Dacă DNA se mişcă uneori greu, e din vina unor parlamentari care l-au apărat pe Năstase până la ultima baricadă, sub conducerea lui Crin Antonescu şi a altora ca el sau a unor curţi superioare unde sistemul aleator de distribuire al cazurilor le trimitea mereu, în mod straniu, la Viorica Costiniu. Dacă sapi numai gropi pe un traseu de curse, e greu după aceea să dai vina pe cal că nu aleargă destul de repede. Sau poate e vorba de ANI, o instituţie pe care dl Diaconu o declară ridicolă. Aşa e, e o instituţie cu puteri legale puţine. De ce? Pentru că tot colegii liberali ai dlui Diaconu, în colaborare cu PSD, ne-au împiedicat să îi dăm puteri mai multe.

Ia întreabă tu în jur, Mircea, şi ai să afli cum îşi închideau toţi liberalii telefoanele în luna mai 2006 de teamă că îi sun eu să le cer să voteze pentru ANI. Unii mi-au zis că intră în spital: pe alţii nu-i lăsa soacra, sau pisica, sau mai ştiu eu ce. În condiţiile astea, a fost o supriză plăcută pentru mine că o ANI născut cu forcepsul a trimis atâtea dosare la Procuratură şi a făcut atâtea verificări. Cine face discuţii de oportunitate - de ce mai degrabă x decât z - nu pricepe cum funcţionează statul de drept. Toată lumea care are obligaţia legală de a declara va fi verificată, indiferent cine e, chiar Vadim sau Dinescu, două personaje greu de pus într-o frază, toată lumea cu obligaţii egale e tratată egal. Dar de ce apar la televizor toate astea înainte să devină finale? Răspuns: pentru că lupta cu corupţia sistemică e o luptă şi pentru opinia publică, şi atunci când ai miniştri, parlamentari şi judecători în înaltele curţi constituiţi în reţele de influenţă cu partide politice şi averi private în spate e normal să ai măcar publicul de partea ta. Ca de obicei, românii nu au idee cum a mers în alte părţi.

Şi Mani pulite s-a judecat tot la televizor până să se ajungă la tribunal, şi acolo cătuşele au jucat un mare rol: RAI a creat seriale din procese şi s-au făcut clipuri cu acuzaţii. Din cei vreo 5.000 de oameni, din care un sfert în Parlament, arestaţi în legătură cu tangentopoli, scandalul distribuirii fondurilor publice pe linie de partid, vreo 2.000 nu au ajuns niciodată să fie trimişi în judecată, au fost doar plimbaţi prin faţa camerelor de luat vederi şi ţinuţi în arest preventiv şi un an ca să mărturisească sau să-i dea pe alţii. Alţii, mulţi, au luat sentinţe cu suspendare: unii s-au sinucis de ruşine. Dar la sfârşitul întregii operaţii o întreagă clasă politică se năruise şi regulile jocului se schimbaseră, exact ceea ce este şi obiectivul principal al anticorupţiei noastre. Şi de asta e necesar ca totul să se petreacă cu uşile deschise, ca toţi cei care fac azi lucruri pentru care cei de ieri sunt trimişi în judecată să vadă ce riscă. Nu luptăm cu persoane sau cazuri izolate, ci cu un mod inacceptabil de a fi primar, ministru, politician sau judecător la Curtea Supremă. Publicul nu e doar spectator, ci actor, pentru că votează.

În sfârşit, justiţia nu e bună că e politizată. Cum ştim din vechile stenograme PSD, când personajul Rodicăi Stănoiu spunea clar că „o dată ce ne-am pus peste tot oamenii noştri în fruntea curţilor de apel, nu-i mai sunaţi toată ziua, că, unu la mână, ştiu ei ce au de făcut şi, doi la mână, au şi ei demnitatea lor". Sau poate nu aţi auzit anecdota celebră sub regimul Constantinescu, cu o doamnă foarte populară cu o mare avere în vechea Românie şi care, după ce şeful statului, prim-ministrul şi ministrul Justiţiei nu au reuşit să o ajute să recupereze nimic, a ajuns la un politician din opoziţie, care, amabil, a dat un telefon la Curtea Supremă şi s-a rezolvat, aşa, ca să se vadă că PSD nu e duşmanul restituirii? PSD rămâne cel mai influent în justiţie din motive istorice: s-au instalat de mult în fruntea reacţiunii, nici un partid care câştigă azi alegerile nu are cum să mai reproducă aceste mecanisme de influenţă. Dovada este că pare mai uşor să obţii condamnări pentru PDL şi PNL decât pentru PSD. Politizare, pentru că aceste cazuri nu au fost scoase în campania electorală, ci după? Pervers argument şi prost: că, dacă ieşea în campania electorală, DNA ar fi fost acuzată că manipulează opinia publică pentru a influenţa rezultatul alegerilor. Băsescu controlează Procuratura? Fals: nu are decât serviciile, restul e aleator, dovadă că alde Solomon, Falcă, Ţânţăreanu, Gutău sunt sub anchetă, trimişi în judecată sau deja condamnaţi.

Dacă anticorupţia noastră pare uneori politică, aceasta e exclusiv vina partidelor din opoziţie, care au constituit alianţa 322 împotriva statului de drept, dându-i lui Băsescu, practic, al doilea mandat. Oricâte prostii face PDL azi, el e legitimat de
această plasare avantajoasă a oponenţilor săi. Cu cât dau din gură mai mult cei care luptă cu anticorupţia la toate orele, dar coexistă perfect cu corupţia, cu atât mai bine pentru Băsescu şi PDL. Mă miră că strategilor lui Ponta şi Antonescu nu le-a căzut încă fisa.

miercuri, 14 aprilie 2010

între expectativă şi expectoraţie

expresia'i apartzine inimitabilei, si genialei, Doamna Tia, si descrie, cit se poate de plastic, "espectatzia care'i asteapta", vorba aia, pe pedelei, si pe base in particoler, daca dau (si io zic: si daca nu dau) o gherla monumentala in procestu' de gubernare a popo'ului care este.

„viaţa nu e o expectaţie, să stai şi să aştepţi să-ţi dea guvernul“ zise base.

ca spui frantz ?

in ce tzara ?

jobbik una, jobbik alta


SENATUL EVZ: De la Vadim la Jobbik: cum se face extremism profesionist

Autor: Sorin Ioniţă


Invers decât România, Ungaria se pregăteşte acum să instaleze în funcţie un premier de dreapta ce va guverna confortabil bucurându-se de roadele pe termen lung ale politicii de austeritate iniţiate de guvernul precedent, de sacrificiu.

După ce a câştigat o majoritate de 53%, de invidiat în regiune, FIDESZ, partidul lui Viktor Orban, va bate probabil palma în parlament cu Jobbik, o formaţiune remarcată prin defilări paramilitare şi retorică antiţigănească, ce a obţinut şi ea un spectaculos 17%.

Se va întâmpla exact ca în 1998: după ce un predecesor a luat toate deciziile dificile (în cazul acela, ministrul de finanţe Lajos Bokros, care şi-a legat numele de pachetul de austeritate destinat să combată minicriza maghiară de la mijlocul anilor ’90), Orban vine şi culege roadele relansării economice.

Iar pentru susţinerea parlamentară a ultranaţionaliştilor, Orban va presta desigur gargară corespunzătoare în Europa şi în regiune, cu drama ungurilor de peste hotare, interesul naţional, încetarea sclavajului impus de FMI, reorientarea ţării către Est şi încălzirea relaţiilor cu Kazah stanul, şamd - adică lucruri pe care le auziţi, mutatis mutandis, şi pe la noi, inclusiv de la persoane onorabile.

Diferenţa mare faţă de România constă în ştaiful şi profesionalismul renăscutei extreme dreapta maghiare. Dacă data trecută Orban a trebuit să înghită anticharisma partidului MIEP, unul gen România Mare, condus de bătrâniciosul Istvan Csurka, astăzi poate vorbi aceeaşi limbă cu neo-naziştii tineri şi cu alură business-fitness de la Jobbik, croiţi pe model Jorg Haider, conduşi de Gabor Vona.

Pentru a pricepe nuanţa, gândiţi-vă la diferenţa de retorică, grup ţintă şi audienţă între un partid condus de Vadim Tudor, şi unul similar, dar condus, să zicem, de Radu Mazăre. Asta dacă ultimul, pe lângă înclinaţia nativă pentru circ şi costumaţii sexy, ar pune mâna să înveţe şi nişte clişee de conspiraţionism economic global (ţara aservită străinilor, care ne jupoaie cu împrumuturi, multinaţionale etc.).

Evoluţia e remarcabilă, de la iţari şi aerul de palavragiu tomnatic şi perdant al lui Vadim, la mesajul aspiraţional şi tonic pe care îl transmit clipurile cu băieţii şi fetele roz în obrăjori de la Jobbik, cu uniformele lor drăguţe ethnic- fusion, de honved în crossdressing cu o stewardesă Malev.

Primul e trecutul, de care sau plictisit şi pensionarii dezamăgiţi ai tranziţiei. Niciun sponsor nu mai vine către asemenea grup care emană eşec şi lipsa de speranţă să mai controleze vreodată ceva în viaţa publică. Doar uneori, câte un patron de televiziune privată decide să-i concesioneze, din motive obscure, câte o oră de emisie lui Vadim.

Se desemnează o gazdă de sacrificiu care să zburde cu invitatul peste orice limite, dar efectul public e nul, fiindcă deşi audienţa creşte, lumea cască gura nu ca la un posibil lider naţional, ci ca la zoo, din curiozitate pură: să asiste la contorsiunile unui animal exotic, pe cale de dispariţie.

Ce deosebire dincolo, la Jobbik! Cu un site impecabil în engleză (www.jobbik.com), liderii săi ştiu să apese pe toate butoanele sensibile ale protecţionismului vest-european: solidaritate; susţinerea micului producător local, în special a celui agricol, în detrimentul supermarketurilor; statul renăscut după ce, iată, criza a compromis „neoliberalismul yankeu” - dar, în acelaşi timp, un pic de libertarianism antifiscal pour la bonne bouche; susţinerea mediului de afaceri autohton prin renegocierea Tratatului de Aderare la UE; sistem bancar naţional (citeşte, adică nu supus finanţei globale oligarhice şi iudaice).

Chiar şi trendurile slowfood şi cele ecologiste se regăsesc în program. Important nu e doar mesajul, după cum s-a văzut alaltăieri, ci mai ales credibilitatea şi profilul de învingător al mesagerului.

Spre ghinionul lor, ungurii s-au pricopsit cu un partid extremist modern, care a făcut pasul în secolul XXI şi atrage deopotrivă bătrâni naţionalişti şi tineri plini de energie, dar confuzi identitar (o categorie mare, asta), femei îngrijorate de nesiguranţa din cartier, plus un număr în creştere de sponsori oportunişti, fără ideologie, care se lipesc de orice învingător pentru a cumpăra influenţă.

Dincoace, erodaţi de dezertări şi lipsiţi de o strategie alta decât toanele liderului, într-o mişcare de un haz involuntar ce a scăpat comentatorilor, PRM s-a pus recent la remorca reţelei Vanghelie din Consiliul General Bucureşti.

În acest sens, chiar mă bucur că bălteala şi lipsa de profesionalism a clasei politice româneşti a produs micul efect colateral al ofilirii întru irelevanţă şi ridicol a extremismului românesc.

marți, 13 aprilie 2010

barbatzia lu' tolo

dupa analiza la foarte rece facuta de dom' prezidente basescu aseara partidului prezidentziel, putem spune, fara teama de a gresi, ca prajiturica sperantzii noastre, pe care am tot ciugulit'o noi de pe la coltzuri, in amagirea c'ar putea tzine mai mult, e pe cale sa se cam zvirjasca.
momiile pedeliste se dovedesc asa cum ne pacaleam singuri ca n'or sa fie,
asemeni tutulor celorlalte "fortze politice responsabile" carora kashkavalu' le ia mintzile !
fiecare dintre noi cunoastem zeci de situatzii in care se produc "devalijoare" de prosperitate personala de catre diversi amploaiatzi de gabarite variabile dupa nivelu' nostru de accesare a ierarhiilor.
si binentzeles ca vorbim singuri, eventual in veceu' personal, nu de frica "noii securitatzi a lu' basecu", ci de teama c'o sa ne pierdem bucacica noastra de posmag ce scapa de la masa slugilor "potentatzilor" zilei.
m'as fi asteptat ca base sa le spuna aseara un apasat "AJUNGE !", daca n'au inebunit cu totu'...
guvernu' "reformist" boc se complace intr'o letargie rau prevestitoare, asemanatoare celei din perioada ciorbea cind se povestea ca nu pot fi luate decizii din cauza multitudinii de partide ce participau la guvernare (sedintzele de cite sais'pe ore !).
nu'mi mai amintesc daca in perioada aia aveam sau nu un acord cu fmi, da' parca s'au apucat, in cele din urma, si in conditziile unei abrupte devalorizari a leului, sa disponibilizeze din minerit cu acordarea unor generoase compensatzii.
acu' sectoru' begetar plus pensiile, trebe de urgentza ajustate, am intzeles ca fara salarii compensatorii.
nu stiu pe unde o sa scoata boc (si basescu) camesa, cind acu', fara sa fi luat inca masurile respective (desi era indicat sa le ia in primele luni), exista deja o atmosfera insurectzionala indusa de pomenitele (si de catre basescu) "CANALE".
si astia ce fac ?
fara frica (chiar: lor nu le'o fi frica ?) isi continua operatziunile de zeciuire care nu mai e demult zeciuire, in situatzia in care banii de la bujet sint deja drastic diminuatzi.

astazi am intrat, dupa multa vreme, pe blog la tolontan, sa vaz daca scrie ceva despre mizeria ce'a irupt in ultimele zile din galaxia jiji-mitica.
si peste ce dau ?
neste "anchete", aparent la fel de "servite" ca alea cu ritzi-pitzi, intr'un limbaj demascator demn de orice gazeta de partai, da' care ne arata neste chestii care ne sint cunoscute din toate domeniile vietzii si muncii in rsr.
niste personaje cu numere unguresti (unde zaci vadimeeee ?) plimbate in tot felu' de fonctzii de stat (unu', se pare, recent numit de catre berceanu la cfr), si care, zice "BD"-u' lu' tolontan, arunca in pusculize diverse (zic ei: de partid) sume de ordinu' sutelor de bulioane de ioroi.
pentru "patinuare", "bazine de inot", "sali de sport".
pai nu ziceatzi voi ca n'avem patinuare, bazine si sali de sport ?
cine sa le foloseasca, bre ?
ca io am umblat mult in iarna asta abundenta in zapada si jur ca m'am crucit de absentza acuta a copchilasilor pina si de pe derdelusurile neamenajate ale patriei.

ma rog !

poate avetzi dreptate, da' dovezi avetzi ?

si daca le avetzi de ce nu "fugutza cu ele la dna" ?

n'avetzi voe de la partid (daca omu' e de la partid) ?
---------------------------------

sa zice ca sintetzi minatzi in lupta de spir'tu' ci(u)vic, da' chiar nu zicetzi ni'ca si de leprele din folbal ?

acolo nu se poa' nici o ancheta ? dupa toate denuntzurile si autodenuntzurile zbierate in ultimele zile pe toate teveurile ?

or v'o fi frica ca se supara jiji si nu va mai da "esclusivitatzi"

stiam io ca jiji'i mai tare ca boc, berceanu, blaga la un loc !

altu' "evlavios":

bye, bye, base !

partidu' joaca'n


"alta liga" !






luni, 12 aprilie 2010

NEGOITZAAAA, NUUUUUUUUUUUUU !!!



BAAAAAA, DA' LE FACETZI
FARA PERDEA ACU' ?


si macar de le'atz da de munca la
pushkeriashii rumani !

... cu melcii vostri !!!

bah, a dracu' treaba !

pai nu era vinovat mortu' ?

ca de doo zile il descoperim pe Kaczynski drept un isteric ce le smulge pilotzilor mansa din mina, in genu' filmelor lu' mel brooks !


Doi controlori de trafic rusi sustin ca nu s-au inteles cu pilotii polonezi din cauza barierei lingvistice
de D.Galantonu, O.Popescu HotNews.ro
Luni, 12 aprilie 2010, 13:55

Controlorul de trafic, Pavel Plusnin, ultimul care a vorbit cu echipajul avionului in care se afla presedintele polonez, a declarat pentru un portal de stiri de la Moscova, citat de The Guardian, ca a avut dificultati in a se intelege cu pilotii, de care s-a plans ca vorbeau "prost ruseste".

Discutiile cu echipajul polonez s-au purtat in limba rusa si "intr-o engleza proasta", a declarat intr-un interviu pentru Komsomolskaia pravada, colonelul in rezerva Anatoli Muravev, care s-a aflat printre controlorii de zbor care au intampinat pe aerodromul Severnyi avionul cu elita politica poloneza.

"Mai intai, avionul a intrat la aterizare ferm, asa cum trebuia, fara abateri. Apoi controlorii de zbor au inceput sa aibe dubii. De trei ori coordonatorul de zbor a ordonat amanarea manevrelor. Echipajul nu l-a ascultat. Desi controlorii au avertizat ca vizibilitatea este proasta si trebuie aterizat pe aerodromul de rezerva", a relatat Muravev.

"Echipajul nu a raportat nimic, desi trebuia sa o faca. Controlorul de zbor trebuie sa comunice echipajului situatia, dar sa primeasca raspuns la toate informatiile primite si date despre toate manevrele, despre inaltime. Pilotul nu a respectat acest lucru", afirma Muravev, care nu a exclus posibilitatea ca bariera lingvistica sa fie una dintre cauzele dezastrului.

Coordonatorul grupului de controlori de zbor a spus chiar: "Ne intelegem cu echipajul fifty-fifty. Controlul a vorbit cu pilotul in rusa, a fost ajutat de ceilalti care i-au soptit fraze in engleza. De aceea este greu de spus daca pilotul a inteles ce i s-a spus. Bariera lingvistica a blocat o comunicare clara. Cred ca si acest aspect s-a reflectat asupra sfarsitului tragic al zborului. Fireste, un rol major l-au jucat circumstantele meteo", a adaugat controlorul de trafic in interviul preluat de agentia Unian.net.

In catastrofa avionului prezidential Tupolev-154M, petrecuta sambata dimineata langa oraselul Peciorsk, regiunea Smolensk, si-au pierdut viata 96 de persoane. Delegatia oficiala poloneza, din care facea parte presedintele Kaczynski si alti importanti lideri politici si militari ai tarii, urma sa participe la ceremoniile comemorative de la Katyn, unde in urma cu 70 de ani au fost executati peste 22.000 de ofiteri polonezi de politia sovietica.


---------------------------------

tristetzea de a fi bloger de (plat)forma


http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cristian-preda-nu-suntem-vedete-de-fotbal-iritate-o-atitudine-normala-felicitari-37792.html

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/sever-voinescu-dar-pentru-ca-esti-caldicel-te-voi-scuipa-din-gura-mea-37795.html

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/pe-cine-doare-in-boicot-37834.html

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cati-pasi-mai-facem-pana-in-ilegalitate-37769.html

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/limitele-tolerantei-si-toleranta-limitelor-37710.html

http://voxpublica.realitatea.net/media/pdl-nu-mai-vrea-realitatea-si-antena-3-teoria-celor-doua-majoritati-37688.html

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/basescu-prea-servil-fata-de-obama-acum-ii-da-mai-multi-soldati-37728.html

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/noul-statut-al-pdl-orice-discurs-ce-contravine-liniei-partidului-va-fi-folosit-impotriva-voastra-37773.html

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/a-innebunit-boc-37694.html


La un semn deschisă-i calea...
calea "victoriei" !
avetzi legatura, bai blogerilor

duminică, 11 aprilie 2010

vinovat e mortu' ?

iar ?
ca io nu mai sint "la curent"...
da' l'am auzit, nu mai stiu cind, pe bogdan razvan dumitrescu chireac zicind asta.
ce fraier si kaczynski asta sa vrea sa intre in istorie... cu picioarele 'nainte, tzinind ... mortzis sa rada virfurile la copacii de la smolensk, si, nereusindu'i din prima, a repetat operatziunea pin' i'a reusit.

ca tot pierdea alegerile, nu ?

da' si comisiile astea de ancheta...
l'am vazut si pe stoicescu, cel ce a condus comisia accidentului de la balotesti, chemat pina si de romgaz sa ne relateze amanunte despre accidentul tupolevului la flacara de la aragaz.
personalitatea cea mai "autorizata" sa ne povesteasca despre asta.


cind ura si prostia produc monstri


VREAU sa dau linku' asta (pe filiera riddick, cel care a si ripostat la nemernicia din cocina aia)

sâmbătă, 10 aprilie 2010

respect polonia !

am avut o revelatzie


m'am uitat in citeva reprize scurte la fi(e)rea un' erau in studio cristian preda, ciutacu, un alt preda (pe care'l stiam pe vremuri, din vedere, ca era un reporter cu ceva talent -pe la tele7 ? - si care a devenit azz un gornist de frunte) barbos, si andronache (odata cu incetarea relatziilor contractuale cu pesedizdo-liberaloizii pare ceva mai comestibil; da' amintirile ma chinuiesc ! si doare ! nu stiu daca e adevarat ca acu' "presteaza" la pedelei).
preda imi pare din ce in ce mai putzin charismatic, si d'aia nu'i intzeleg obstinatzia de a aparea mereu pe sticla unde face figura unui bourvil 'telectual. o initziativa ca asta de boicotare a emisiilor canalelor anti pedeliste ar fi trebuit sa reprezinte si pentru el o buna ocaziune de a disparea din peisaj.
macar o vreme !
sau sa nu mai apara in conjuncturi unde sa nu'l poata urmari decit antibasescienii hardcore, cum se spune acu' !
si il rog io frumos: sa n'o sprijine el pe teo !
ca'i face deservicii cu fatza aia (scuze !).
si apropo: se simtzeste bine congratulat de ciutac ?
ca faceau o echipaaaa...
si pentru ca zisei mai sus ca avusei o revelatzie, ma strafulgera gindu' ca toata miscarea asta cu boicotu' e tot o batalie intre tabara pedista si cea a 'telectualilor cooptatzi, la care vaz ca se raliaza si stolojan.

nu zic ca n'ar trebui boicotate mizeriile alea, chiar cred ca trebuia facuta de multa vreme. sa stie lumea cum stam. da' imi pare ciudata plasarea asta in apropierea momentului alegerilor interne din pedele. si astfel de a pune cumva batista pe tzambal pina s'or vedea cu "noua echipa" aleasa, fara prea mult scandal in presa (ma rog, televizii).
de altfel, ca tip uman, pe un videanu, berceanu sau blaga, de orice i'ai putea banui, da' numa' c'ar fi mari "reformisti" nu potzi crede.
si daca n'ar fi plasatzi conjunctural in tabara basesciana cre' ca s'ar simtzi excelent la canale, ca s'ar confunda cu fundalu' !

asa ca, s'ar putea, sa ne fi grabit cu totzii...

vineri, 9 aprilie 2010

poftim potriveala !

Iurie Muntean: Reprezentanții Partidului Comuniștilor refuză să mai vină la emisiunile Publika TV!

sa te tzii comparatzii lubrice intre pedelei si comunistoizii de cahul/tighina/orhei/tiraspol ce si'au dat mina cu mina sa'i persecute pe aparatorii presii cu zgarda de la trusturile reunite.

uahhhhhhh !

gabriela, ai legatura !

un-doi, un-doi, un-doi...

cristian preda vrea sa boicoteze boicotu'


ultraliberalu' domn preda, cel ce'si interzice sa interzica pina si comentariile abominabile ce'au facut din blogu' lui un loc de vizitat des da' scurt, scurt de tot, ca sa nu te alegi cu vreo boala de piele, s'a pronuntzat acu' citeva minutzele la realitatea fm impotriva deciziei conducerii pdl de'a boicota imundele emisiuni de la consortziul moguliot realitatea&antene.

se'ngroasa gluma, si'mi pare rau ca s'ar putea ca prin astfel de atitudini d'l preda (pe care'l sprijin in incercarile, cu putzine sanse de reusita, totusi, de reformare a classii politice) o sa se izoleze si mai mult in partid.

si o sa'i ramina sa se descurce, cum o putea, cu aparitziile dumnealui pe cont propriu la emisiunile alea isterice, unde, intre noi fie vorba, nici pina acum nu prea reusea sa faca fatza (la asaltul "brigazilor rosii" din platouri).

probabil n'a citit asta si asta !
-----------------------------------
un comentariu de pe blogu' d-lui preda, cu care sint, in mare, de acor'
florin dragan { 04.09.10 at 11:02 AM }

mda, faceti o prostie cat casa.
una din temele de manipulare ale celor 2 organizatii de pr psd-ist pnl-ist este ca boc isi da cu stangul in dreptul si ca deciziile luate azi nu sunt respectate nicio zi, ca ministrii au opinii diferite, ca in general e o mare brambureala.
va duceti in pozitia idiotului util care va alimneta exact aceasta tema de manipulare.
ma surprinde la dumneavoastra si faptul ca nu ati retinut nimic din istoria recenta - ma refer la emisiunile lui tuca cu pnt-isti pe post de prosti in studio care se faceau de cacao permanent, dar, probabil, ca si dumneavoastra, credeau in “libertatea ideilor si libertatea exprimarii”.
domnulepreda, ce sa zic, sunteti un cavaler, nu va incalcati cuvantul dat lu’ firea da’i mai trageti o copita lui boc.
ma scoate din sarite naivitatea dumneavoastra iar spiritul de fronda infantil ma face sa cred ca a inceput sa va placa sa fiti in lumina reflectoarelor (voinescu a sesizat mai din timp acest lucru).
desi nu ma uit la firea, asta ma voi uita. vreau sa va propun un pariu: firea va deschide emisiunea mentionand ca in ciuda boicotului pdl-ist, o voce libera, domnul cristia preda a consimtit sa apara in emisiunea ei care astfel ca fi legitimata.
apoi o sa va umple de flegme, ori ea, ori olguta vasilescu, ori vreun analist independent.

joi, 8 aprilie 2010

la trebonal, birjar !


spanac cu oo incinse pe plita sfiriinda a justitzichi in asteptarea marelui transport de combustibil solid, cit se poate de solid, din toamna cin' cu alegerile pentru csm.
c(e)s(a)m(ai) ma'ntreb cum o sa le iasa ochii corpului magistratzilor romani, aia care fac diverse forme de incetare a lucrului fara sa declare greva, ca nici n'ar avea voie, pentru zecimalele ce vin dupa suta (sutele) de bulioane vechi salar.
o sa le iasa ochii sa se benocleze in toata respublika pin' or sa gaseasca-clonele monei pivnicerese sa le cocoatze in jiltzurile inobilate pin' acu' de madam barbuleasca si compania.
si nici nu'i de mirare ca'i asa, pen' ca asa e croit homu' ruman, sa'i hie mai aproape camesa proprie decit pufoaica ponosita a bizonului mioritic, si sa procedeze in consecintza indiferentzi la urmari.
daca si febletzea mea banciu, un hom pentru care bag mina'n foc in legatura cu alte aspecte (a rezistat cintecelor de sirena ale lu' jiji becali ce dorea sa'l vampirizeze si pe el) a sarit ca ars atunci cin' s'a pus problema pensioarelor magistratzilor, alea nerusinate !
dintr'un singur motiv: ta'su'i ceva jude pe la tirgu mures !
musiu e in stare sa deie cu barda'n dumnezeu, da' atunci cin' se pune proglema sa'l atinga cineva pina si c'o floare pe tacsu, pai, atunci, si numai atunci, ii cam sare mustaru' de simtzi stropii de saliva pina si aflindu'te in fatza difuzorului ce'i emite programele.
si nu pentru c'ar fi un ahtiat dupa averi nemeritate, dovada'n acest sens e ca prefera sa steie in continuare pe un salar de citeva sute de ioroi pe luna desi are oferte precum cea pomenita mai sus.
nu stiu de ce s'ar manifesta altfel spiritul de casta in urmatoarea perioada, mai ales ca avem si exemplu' lu' daniletz, ce'tzi intoarce matzele pe dos !
s'asta o fo' o vreme si'n echipa monicai macovei...
--------------------------------------------
titlu' (nereusit, altfel) preluat din alte articole de pe net

rusine gabriel maricescu !


afla prin prezenta ca te retrogradez din conditzia de rapidist, si, ca urmare, te'am scos de la sufletzelu' meu !
chiar daca viatza e grea si prezinta multe aspecte, io tot nu poci sa 'ntzeleg de ce ai simtzit nevoia sa avansezi inainte in postu' de enterteiner giumbuslucar eolian din ala de sobru, chiar daca rapidist, redactor de rubrica de sport.
alaturi de alt ratacit al tranzitziei (catalin striblea) te'am auzit azz, pretz de citeva minutzele, fiind de o libidinosenie netzarmurita in campania dusa de trustu' mogulos, din care cu dezonoare facetzi parte, impotriva amaritului de boc ce a indraznit - auzi grozavie ! sa ceara deontologie de la niste slugi, ba, mai mult, sa puie mina lui murdara pe avutu' popo'ului blagoslovit de fni, fna, bid constind in una bucata microfon personalizat in forma de cub cu emblema realitatzii care este.
subiect analizat, in aceeasi nota, si de citeva spiritzele lucide de pe
asa sa'i ramiie numele !
cu tot cu turcescu...

miercuri, 7 aprilie 2010

turcescu ? de ce nu Doamna Tia ?


vasazica boc vrea depolitizare !
depolitizare - depolitizare, da' sa stim si io !
si "pana cand nu se schimba procedura de numire, care sa nu aiba de-a face direct, asa cum are acum, cu partidele politice, nu vor fi desemnati reprezentanti in CA."
asta ce 'nseamna: pin' la sfintu' asteapta ?
si pin' atunci ramine sassu ?

si p'orma se depolitizeaza cu turcescu ?

sa ne faca slujbe zilnice cu pastoru' apocaliptic puric ?

da' Doamna Tia ce are ?

care Doamna Tia ?

asta !

cea mai "tare" ziarista din romania, refugiata de multa vreme intr'o foaie de mic litraj (si neavind nimic in comun cu restu' contzinutului publicistic din respectiva "foaie").